Lahko vreme vpliva na izbiro počitnic?

Zima je za marsikoga izmed nas čaroben čas. Nežne snežinke, ki se ovijajo okoli nas, kepanje in delanje snežakov zbudijo otroka v vsakem izmed nas. Prav tako je zima prazničen čas za vse otroke, ki obožujejo sneg in zimske radosti. A po približno mesecu dni ta čarobnost pri odraslih počasi popusti in zavedati se pričnemo krute realnosti – nadležen mraz, blato in depresija, ki kar kliče po spremembah. Le kdo od nas si ne bi želel spremembe in se odpravil v toplejše kraje? Podobno je s poletjem. Vsi smo veseli, ko se temperature počasi prevesijo iz krepkega minusa v prijeten plus, a sredi poletja vsi vzdihujemo v vročini, iščemo prijetno in hladno senco ter razmišljamo o dopustu v hladnejših krajih.

Kot vidimo, sta vreme in vremenska napoved dva izmed glavnih faktorjev, ki vplivata na izbiro dopusta. Ne samo, da se za počitnice odločamo glede na vreme v domačem kraju, ampak si oddih izberemo tudi na podlagi tega, kakšni bodo vremenski pogoji v kraju, kamor želimo odpotovati. Tako se sredi sezone hurikanov zagotovo ne bomo podali na Kubo ali na jug Floride, saj smo lahko prepričani, da od dopusta ne bomo odnesli kaj prida, prav tako pa se sredi najhujšega poletja ne bomo odpravili v Afriko, saj bo peklenska vročina enostavno preveč.

Preden se odločimo za rezervacijo počitnic, je smiselno, da preverimo, kakšna bo vremenska napoved v kraju počitnic. S tem se bomo izognili mnogim neprijetnostim, izbrali pa si bomo takšen dopust, kot ga zares želimo.

Tagged: , , , ,

Comments are closed.